Právě se nacházíte: Freemagazine.cz > Články > „THE ART OF FLIGHT“ PŘICHÁZÍ DO ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH KIN
freemagazine

„THE ART OF FLIGHT“ PŘICHÁZÍ DO ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH KIN

„THE ART OF FLIGHT“ PŘICHÁZÍ DO ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH KIN

Úspěšný tandem Curt Morgan a Travis Rice přichází s filmem The Art of Flight . Jak naznačuje energií nabitý ‚Metal‘ trailer, který byl nedávno zveřejněn, opět posouvá hranice snowboardingu a filmové technologie. Spojuje v sobě úžasné záběry nedotčené přírody a dramatické dobrodružství Travise Rice a jeho přátel za neuvěřitelným snowboardingem. To vše je zachyceno nejmodernější filmovou technologií. Film vyrobila společnost Red Bull Media House ve spolupráci s Brain Farm Digital Cinema za účasti společnosti Quiksilver . Po třech letech od uvedení legendárního filmu „That’s it, That’s all“ si stejný produkční team postavil laťku hodně vysoko. Pokořil nedotčená místa, ukazuje nejvyšší level snowboardingu s využitím filmové techniky, která se v tomto odvětví nikdy předtím nepoužila za přítomnosti největších hvězd snowboardového světa.

Tento nový a výjimečný film od Curta Morgana zahájil celosvětové premiérové turné v newyorském Beacon Theatre dne 7. září 2011, během soutěže Quiksilver Pro New York (závod v rámci ASP World Tour). Turné „The Art of Flight“ pokračuje do více než 20 kin po celé USA a Kanadě, a pak zamíří za oceán do Jižní Koreje, Japonska, na Nový Zéland, do Austrálie, a nakonec jej čeká velké turné po Evropě. V Praze se koná premiéra dne 10. 11. 2011 v Cinema City Slovanský dům! Celého turné se zúčastní ikona snowboardingu Travis Rice, Curt Morgan a výběr nejlepších světových jezdců. Prahu společně s Travisem navštíví Mark Landvik.

„Nemohu se dočkat, až se setkám se všemi přáteli a jezdci, kteří umožnili realizaci tohoto projektu. Tak dlouho jsme na něm pracovali a opravdu se těším na to, až zjistím, jak se lidem bude naše práce líbit,“ prohlásil Travis Rice.

Celosvětové premiérové turné nabídne divákům ideální příležitost užít si film „The Art of Flight“ s digitální technologií společnosti Dolby, včetně serveru Dolby Screen Server DSS200 a zvukového procesoru Dolby CP750 Cinema Sound Processor, které se pou-žívají ve velkých kinosálech. Není náhodou, že zvuková postprodukce filmu probíhala na známém ranči Georga Lucase - Skywalker, v jednom z nejuznávanějších zvukových studií na světě. Zde se mimo jiné mixoval zvuk také pro film Avatar. Nejpodstatnější stránkou filmu je ale obraz samotný, neuvěřitelné záběry umožnila nejnovější filmařská technika, speciálně dvě nové “hračky” v rukách Curta Morgana a jeho teamu. Cineflex V14 HD Camera System, která byla původně vyvinutá pro americkou armádu a její vrtulníky. Tento systém za pomoci gyroskopů dokonale stabilizuje uvnitř upevněnou HD kameru. Při jakýchkoliv otřesech helikoptéry nebo letadla se obraz ani nehne. Dále pak je to kamera Phantom Flex, která zvládá v jediné vteřině nabrat přes 2000 sa-mostatných framů a díky tomu uvidíme v The Art of Flight neskutečné slow-motion zábě-ry, kdy se prakticky zastaví čas.

Cinema City Slovanský dům, kde se bude konat pražská premiéra filmu, disponuje nejnovější digitální promítací technikou a zvukem. Zaručuje tak divákům dokonalý a nezapomenutelný filmový zážitek. Lístky na premiéru za účasti Travise Rice jsou k dostání zdarma v obchodech Quiksilver Boardriders Club Praha . Počet míst v sálech je samozřejmě limitovaný. (adresy prodejen na www.artofflightmovie.cz )

Po premiéře nebude chybět after párty, kde se objeví i hvězda filmu Travis Rice. Mejdan proběhne v prostorách Slovanského domu, těšit se můžete na Djs a tombolu o ceny Quiksilver z kolekce Travis Rice Signature.

Travis Rice vytvořil k filmu také velkoformátovou fotografickou publikaci s jedinečnými záběry a exkluzivními příběhy z filmování „The Art of Flight“. Součástí této knihy, vydané v omezené sérii 5000 kusů, bude i film „The Art of Flight“ na Blu-ray™ i DVD; kromě toho jsou knihy individuálně číslovány a orazítkovány a prodávají se ve speciální sběratelské krabici. K zakoupení budou na pražské premiéře ve Slovanském domě a ve vybraných obchodech Quiksilver.

Filmová tour nevynechá ani ostatní větší města Čech a Slovenska. V průběhu listopadu a prosince se tak můžou diváci těšit na další promítání:

10.11. 2011 PRAHA
CINEMA CITY SLOVANSKÝ DŮM
Na Příkopech 22, Praha 1

12.11.2011 BRATISLAVA
MAJESTIC MUSIC CLUB
Karpatská 2, Bratislava

15.11. 2011 ZLÍN
VELKÉ KINO
Náměstí Práce 2511, Zlín

17.11.2011 PLZEŇ
BUENA VISTA CLUB
Kollárova 20, Plzeň

18.11.2011 ÚSTÍ NAD LABEM
PIVOVARSKÁ ŠENKOVNA
Velká Hradební 235/20, Ústí nad Labem

22. 11. 2011 BRNO
FLÉDA
Štefánikova 24, Brno

23.11.2011 HAVÍŘOV
KULTURNÍ DŮM RADOST
Alšova 11, Havířov

23. 11. 2011 HRADEC KRÁLOVÉ
ARTKINO CENTRAL
Karla IV 774, Hradec Králové

30. 11. 2011 ŽILINA
CITY CINEMAS MIRAGE
Nám. A. Hlinku 7B, Žilina

1.12. 2011 KOŠICE
KINO ÚSMĚV
Kasárenské nám. 1, Košice

3. 12. 2011 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ
HAPPY END
Ski resort Jasná, Demänovská dolina 72

9. 12. 2011 MARTIN
KINO MOSKVA
Moskovská 1, Martin

Informace o vstupenkách k jednotlivým premiérám na www.artofflightmovie.cz