Právě se nacházíte: Freemagazine.cz > Články > JE TU FREE MAGAZINE #91, PRVNÍ ČÍSLO ČASOPISU V ROCE 2013
freemagazine

JE TU FREE MAGAZINE #91, PRVNÍ ČÍSLO ČASOPISU V ROCE 2013

JE TU FREE MAGAZINE #91, PRVNÍ ČÍSLO ČASOPISU V ROCE 2013

Máme tu únor a s ním je načase jít do světa s prvním letošním vydání časopisu FREE MAGAZINE. Venku sice nevlídno, pro skateboarding nevhodno, zato snowboarding zažívá nejlepší období roku. Každopádně uvnitř v časáku jsou pro vás připraveny jen ty největší bomby a ty vás tutově zahřejou.

Začněme u snowboardové části. Zatímco v listopadu v Česku o sobě zima teprve nesměle dávala vědět, početná parta českých riderů se vypravila pořádně otestovat vyhlášené snowparky v americkém Coloradu. Součástí této party byl i Roman Dlauhý, který nám přiblížil, nejenom co se v Coloradu dělo, ale také jak fungoval běžný život české skvadry. To vše najdete v článku Roman Dlauhý is Colorado Livin` .

Novou rubrikou na stránkách Free Magazine je právě startující série rozhovorů, v nichž vám budeme představovat fotografické kouzelníky, díky kterým si můžete vychutnávat neskutečné obrázky, ať už snowboardingu či skateboardingu. Prvním, kdo nám přišel do rány, je slovensko kanadská spojka, spolupracovník největších světových časáků a téměř lokál z Whistleru Jussi Grznar .

Jednoho dne krátce po pekingském Air & Style spolu takhle seděli Ethan Morgan, Jamie Nicholls, Jonathan Weaver a společně vymýšleli, kam by se vydali na výlet. Nakonec z toho vylezl Island a tak sedli do letadla a vydali se vstříc této vzdálené zemi. Na místě se k nim ještě přidal Niki Korpela a výsledkem byl hodně vydařený streetový trip, o němž se více dozvíte v článku Icelandia .

Pochopitelně ani tentokrát nemůže chybět rozhovor s velkou jezdeckou osobností. Ve Free magu s pořadovým číslem 91 to je jeden z největších evropských railových zabijáků jménem Marc Swoboda . Marc se za poslední roky vyšvihl pořádně nahoru a důkazem může být kromě jiného jeho angažmá v pro teamu Nitro Snowboards. Za poslední roky toho zažil víc než dost, takže si rozhodně bylo o čem povídat.

No a samozřejmě nemůže chybět ani hromada vymazlených fotek ve fotogalerii, novinky ze snowboardového světa, nebo třeba klasická dvoustrana „ Best of “, kde tentokrát svůj prostor dostal Tomáš Tuzar .

Skejtová sekce v časopisu začíná galerií, kde vám fotografové Kubo Krížo, Jarda Kučera a Vašek Žalud , představí jezdce Jirku Hronka, Lukáše Cínu a Pavla Fořtíka na známých i neznámých spotech. Čeká vás totální Bangin na provařeném spotu a další dva tríčky na neokoukaných spotech.

Hlavním článkem časopisu je tour firmy Horsefeathers, která v roce 2012 navštívila Slovensko, Polsko a samozřejmě i rodné Čechy. Na spotech zabíjeli Arnošt Ceral, Tomáš Kopáček, Matěj Hakl, Moritz Rech a Bastien Marlin . Vše směřuje k full videu z tripu, které by mělo mít premiéru v těchto dnech. A ty největší pecky najdete samozřejmě ve Free magu.

Braňo Mrváň opět zavítal na naše stránky časopisu a to ve formě vskutku netradičních fotografií Matúše Rendeka . Matúš na to šel přes poctivou fotografickou prácičku a výsledek jejich spolupráce najdete uvnitř aktuálního čísla. Stojí za to!

Hedvábná Stezka je jméno středověké obchodní trasy spojující Středomoří s Čínou. Tímto motivem se nechal inspirovat Patrik Wallner, který stojí za videem Meet the Stans . V hlavních rolích videa jste mohli vidět Dave Bachinskyho, Jimmy McDonalda, Laurence Keefe, Dan Zvereffa, Stas Provotorova, Gosha Konysheva, Walker Ryana, Kenny Reeda a Michael Mackrodta . Společně procestovali Čínu, Kazachstán, Kyrgyzstán, Uzbekistán a Afgánistán. Vzniklo z toho luxusní video a super fotky, které vám přinášíme.

Matyáš Volek a jeho věznice je určitě nejlepším českým DIY projektem v poslední době. DIY se nachází v místě bývalé věznice a přesné umístění vám říct nemůžeme. Inu, postavte si vlastní spot. Matyáš a jeho kámoši nechali na spotu litry potu při stavbě a svůj prostor v časopisu si určitě zaslouží. Jen víc takových spotů!

Marek Kocák zavítal do New Yorku společně s Kubo Krížom a nafotili tam fantastický materiál. Je toho tolik, že musel být rozpůlen na dvě části a první part vychází právě v tomto issue. Jedná se o vskutku exkluziní záležitost, která by vám neměla ujít.

Jak vidíte, není toho málo, čím vás chceme v novým FREE MAGAZINE #91 obšťastnit. Takže na nic nečekejte a vydejte se pro nový číslo, který pořídíte v trafikách za 75,- kaček, ve všech lepších skateshopech pak zcela ZDARMA!
No a samozřejmě i nadále najdete elektronickou verzi FREE MAGAZINE na serveru Publero.com ke stažení do vašeho počítače, iPadu či Androidu, opět naprosto ZDARMA.

Link zde - https://cs.publero.com/title/free-magazine/91