Právě se nacházíte: Freemagazine.cz > Články > FREE MAGAZINE #88 PRÁVĚ VYCHÁZÍ
freemagazine

FREE MAGAZINE #88 PRÁVĚ VYCHÁZÍ

FREE MAGAZINE #88 PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Je tu zase konec prázdnin a neuděláte s tím nic. My vám na zlepšení nálady nabízíme aktuální číslo časopisu FREE MAGAZINE, které právě tento týden vychází. Najdete v něm to nejlepší, co se nám přes prázdniny podařilo dát dohromady. Přesvědčte se, že toho není málo.

A začneme skateboardingem...
Hlavním tématem, nebo spíš hlavní postavou celého čísla je Marek Zápražný . Marek si rozhodně zaslouží jak cover, tak i velký rozhovor a oboje vám nabízíme. Mrkneme se prostřednictvím fotografií do Číny, na Taiwan a samozřejmě i k nám a na Slovensko. V rozhovoru jsme pokecali o všem možném a dalo to na deset stran. Vítejte v Markově světě!

Hned po Markovi přichází na řadu článek s názvem DC: Where EU at? Štvanice & Ústí nad Labem . Jak název napovídá, jedná se o takový průřez premiérou DC videa „Where EU at?“, které mělo svůj výkop na pražské Štvanici a tamtéž proběhlo i demo jezdců značky DC . Stejná crew se pak přesunula na Den Skateboardingu do Ústí nad Labem, kde ve spolupráci se Swis-Shop.cz , otestovali tamní spoty. A my vám nabízíme top z obou akcí.

Mystic Sk8 Cup 2012 . Tahle akce prostě nemůže chybět jak v kalendáři, tak i v tištěném vydání našeho časopisu na konci prázdnin. Sice o něm všechno víte, ale i tak jsme pro vás ve spolupráci s Kubo Krížem a s Milošem Hrochem , připravili ohlédnutí za třemi dny na Štvanici.

Peter Molec byl součástí výborného videa s názvem Golden Triangle a ty nejlepší fotky z průběhu točení najdete právě v aktuálním čísle. Vše provází i rozhovor s Petrem, tak se máte na co těšit.

Svůj prostor si zaslouží i další pokračování akce Emerica Wild in the Streets , kterou tradičně pořádá Česká asociace skateboardingu a opět jsme se sešli v hojném počtu. Downhill a session na Stalinovi, to byl letošní program a zadařilo se.

Firma Nugget vypravila svůj nový tým na tour do Bratislavy a s Kubou Svobodou jsme si o celé výpravě pokecali. Na místě byl i fotograf Lukáš Oujeský a vy se můžete těšit na fotky Davida Kotyzy , Milana Hoška a Michala Veselého .

A opět na Stalina. Tentokrát v den, kdy se tam konalo demo firmy LRG . Spolu s nimi tam byl i Kubo Krížo a tak vám přinášíme samý libovky.

Martin Pek byl účastníkem zájezdu do Francie, kam na akci Far’n’High vycestoval spolu s Lukášem Daňkem a s Tomášem Vintrem . Na palubě měli i Vaška Žaludu , takže se těšte na foto kvalitu. To, co tam předvedl Lukáš Daněk, je tak trochu mimo chápání.

S Michalem Čejkou jsme pokecali o závodu The Osiris Experience , kde se to jen hemžilo známými tvářemi a všem šéfoval Corey Duffel . Z našich riders si ve skateparku zajezdili Arnošt Ceral , Ondro Leskoviansky a Peter Molec a jak to vypadalo, se dočtete právě ve FM #88 .

No a dál na vás čeká fotogalerie s Járou Kudílkem , s Tomášem Bartákem a s Martinem Pekem , ale také Art Page , kde dostaly prostor desky v rámci Retart projektu. Kdo netuší, tak se jedná o desky známých riders, které parta umělců předělala na parádní artefakty.

V novým FREE MAGAZINE #88 tradičně nechybí ani notná dávka snowboardingu, jinak bychom to léto ani nepřežili.

Nicolas Müller sice neumotá cab doublecork 1440, ale nám to vůbec nevadí. Jeho videoparty jsou tím nejlepším, co je ve světě snowboardingu k vidění a je v nich tolik kreativity a stylu, že se to jednomu skoro nechce věřit. Nico měl rozhovor ve Free Magazine naposled v roce 2007. Od té doby napadlo a roztálo už hodně sněhu a tak přišel čas Nicolase vyzpovídat znovu. Kromě bilancování muselo dojít i na backcountry freestyle a ekologii.

Práce na Snowporningu 2012 jdou do finále a postprodukce je v plném proudu. Hlavní tvůrce videa Radek “Karkys” Karko měl čas se na chvíli urvat od své střižny, takže tu máme lehké nahlédnutí do zákulisí. K tomu jsme vytáhli pár mouder i z hlavních aktérů filmu a vše rámují luxusní fotky od Yana Renelta . Dámy a pánové - Shooting of Snowporning 2012 vol. 4.

Snowboarding už dávno není underground, jako býval dřív a setkat se s ním můžeme často i na dost nezvyklých místech. Ale na divadle? Je to tak! Divadelní soubor Jiná Prkna dal dohromady hru Sněžná revoluce , mapující počátky snowboardingu v Česku. Náš vrchní kritik Ondra “Šímák” Šíma si nabrousil svou tužku, co má od Rejžka s Justem, a vyrazil se na představení podívat.

Pomalu se blíží doba, kdy bude na čase oprášit vybavení a konečně zažít ten pocit, kdy zapnete vázání a prkno se po sněhu zvolna rozjede. Nejbližší příležitostí pro sklouznutí a první ollie sezóny nastane na začátku října, kdy se v Alpách rozjede série otvíraček ledovců. Proto jsme připravili Openings Preview - přehled těchto akcí. Stačí si jen vybrat a vyrazit.

Už několikrát jsme ve Free magu měli fotky, které vznikají jinak než v namakaných útrobách moderních digitálních foťáků. Byla tu kyanotopie, hrátky s foto-emulzí ze starých Polaroidů a tentokrát je tu koncept The Spirit s nímž přichází francouzký fotograf Jérôme Tanon , jeho starý Nikon a všeho všudy sedmnáct políček filmu. Tyhle fotky mají opravdu ducha.

Ani ve Free Magazine s pořadovým číslem 88 nemohou chybět vyvoněné fotky ve Snow gallerii , novinky a také naše rubrika Best of , kde vás svůj výběr “toho nejlepšího” namíchá Darek Bergmann .

Je toho spoustu co vám přinášíme, tak si nenechte zkazit náladu nějakým koncem prázdnin a pořiďte si nové číslo našeho časopisu FREE MAGAZINE #88 – ve vybraných skateshopech ZDARMA!
No a samozřejmě i nadále najdete elektronickou verzi FREE MAGAZINE na serveru Publero.com ke stažení do vašeho počítače, iPadu či Androidu, opět naprosto ZDARMA.