Právě se nacházíte: Freemagazine.cz > Články > FREE MAGAZINE #87
freemagazine

FREE MAGAZINE #87

FREE MAGAZINE #87

Léto je tady, začátek prázdnin klepe na dveře, a aby těch pozitiv nebylo málo, tak navíc vychází nové číslo časopisu FREE MAGAZINE s pořadovým číslem 87. Po jeho projetí vám navěky uvíznou v paměti jména jako Jirka Hronek, Marek Kocák, Rob Maatman, Miki Pajer, Dan Paulíček, a další panstvo. Mrkneme se do Lešna, na Ukrajinu, do Švédska, na Balkán... prostě není toho málo, co vás na stránkách FREE MAGAZINE #87 čeká.

Obálka #87 patří Jirkovi Hronkovi , který si vybral těžký spot na pražském Koněvovi. Spot už není v takovém obležení jako kdysi, ale na tomhle místě má flip prvenství. Krátký úzký rozjezd, dopad není úplně ideál. Prostě respekt Jirkovi že to dal! Za to samozřejmě dostal v FM#87 největší prostor a vás tak čeká férové interview .

Dalším, kdo byl zpovídán pro náš časopis, je Holanďan Rob Maatman , kterého zvěčnil stájový fotograf firmy Emerica Eric Antoine . Kromě pecek od Roba, také uvidíte v jeho rozhovoru i trik od jeho bráchy, Jelleho. A Jelle Maatman se s tím taky zrovna nemazlí.

V Čechách se opět rozjela závodní sezóna v podobě Adidas ČSP a první zastávkou byl Hradec Králové, kam zavítáme i my. Dalším závodem který omrkneme je Back to the Streets v polském Lešně. Místní si vydupali ze země jednu z nejlepší plaz jakou svět viděl. Na závody doputovala slušná česká a slovenská crew a tamní contest za nadšeného podporování od polských fans zcela ovládla. Prostě Lešno jede a jestli máte cestu kolem, musíte se stavit.

Francouzský fotograf Kévin Métallier si vždy vybírá zajímavé destinace a po Indii nám poslal materiál z Ukrajiny. K sobě přizval například Maxima Genina a další jezdce a je z toho zajímavý trip do nepříliš častých končin.

Mládí. V Čechách nám to tu spokojeně dorůstá a společně s dalšími jezdci a fotografy, pro vás máme takový menší průřez. V článku Young Blood dostali příležitost Petr Havlík , Lukáš Cína , Pavel Fořtík , Milan Richter a Petr Veselý na fotografiích od Kubo Kríža , Honzy Pelikána , Vaška Žaluda , Aleše Bílého a Davida Bučka .

Zrcadlo je další pokračování této poněkud techničtější záležitosti a tentokrát si ho bere na starost Marek Zápražný . Marek v USA nafotil 360 flip a switch 360 flip nedaleko Black Box parku a k tomu jsme Marka i vyzpovídali. Mrkněte na to a poznejte rozdíl.

Skejtovou část tradičně uzavírá fotogalerie , kterou startuje Marek Kocák . A že má s čím! Riskoval při triku doslova svůj život, protože pod ním zela díra pekelná a navíc měl nepěkný support v podobě Městské Policie. Ale zvládnul to a na světě je Bangin‘ jako prase! Kromě něj to v galerii zabili i pánové Matěj Hakl , Roman Lišivka a Ondro Leskoviansky .

Nové číslo FREE MAGAZINE nemůže pochopitelně jít ven bez toho, aniž by neobsahovalo pořádnou dávku snowboardingu. A sedmaosmdesátka není výjimkou.

Vše startuje report z nejluxusnějšího rozloučení s odcházející zimou široko daleko – ano, řeč je o Burton Špindl Spring Sessions 2012 . Letos se sice trochu zbláznilo počasí a místo triček a opálených tlam byly ve Svatém Petru k vidění spíš deštníky, ale ani to nezabránilo ježdění a pořádnému shredu! Článek navíc doplňují fotografie finalistů Nixon Photo Contestu !

V dalším článku se vypravíme na daleký Balkán, konkrétně do Rumunska a Bulharska, kam na konci zimy vyrazila Snowporning crew, aby natočila další záběry do chystaného filmu. Hlavním vedoucím zájezdu byl Honza Zajíc , který si s sebou kromě prkna, fuseklí a kulicha vzal také dva sněžné skútry. Zája se ujal i vyprávění, které doplňují Ondra Bauer , Karkys a také fotky od Yana Renelta .

I všem dobře známá pirátská sebranka Pirate Movie Production měla ke konci zimy napilno a koukala, kam by ještě vyrazila za sněhem. Nakonec ve Stockholmu nasedli na vlak a vydali se na daleký sever do Riksgränsenu , 200 km za polární kruh. Co vše se na místě, kde vlci dávají dobrou (polární) noc odehrálo, se dozvíte od fotografa výpravy Michi Lehmmana .

A ještě jednou Balkán, konkrétně Rumunský trip v režii českého Burton Teamu , který se rovněž vydal prozkoumat, co tahle země nabízí. Roman Dlauhý , Danýno Paulíček , Miki Pajer a Kuba Hiko si na místě dali rochnění v prašanu a rozstřelili to i na závodech Snow on Fire .

A chybět nemůže ani rubrika Best of , kde vám svůj privátní mix toho nejlepšího namíchá Honza Nečas . Dojde také na ohlédnutí za devátým ročníkem Impromat 4x4 a na macatou fotogalerii .

To vše a mnohem víc věcí najdete v aktuálním čísle časopisu FREE MAGAZINE , který se právě teď dostává na pulty trafik a novinových stánků. Jak už jste možná slyšeli, k dostání je i ve vybraných skateshopech ZCELA ZDARMA . A jestli tomu tak u vás v shopu není, tak se po něm ptejte a případně ať kluci t krámu kontaktují redakci přes freemagazine.cz. No a samozřejmě i nadále najdete elektronickou verzi FREE MAGAZINE na serveru Publero.com ke stažení do vašeho počítače, iPadu či Androidu, opět naprosto ZDARMA .
Když to sečtem, není nic, co by vám mělo kazit radost z příchodu prázdnin a my budeme jen rádi, když na váš summer trip vycestujete s naším časákem v báglu.
Mějte super prázdniny!