Právě se nacházíte: Freemagazine.cz > Články > FREE MAGAZINE #86 JE TU!
freemagazine

FREE MAGAZINE #86 JE TU!

FREE MAGAZINE #86 JE TU!


Jo, tak jsme se konečně dočkali. Sice si z nás duben spíš dělal srandu ve stylu apríl, ale je to tady. Kalendáře nabitý akcema, venku starý i nový spoty zvou k pekelný jízdě a do toho i nový číslo FREE MAGAZINE. Předplatitelům se už řítí do poštovních schránek, v trafikách ho už babky vybalují na pulty, ve vybraných skateshopech je samozřejmě opět zadara! A ty digitální z vás pak odkážeme na stránky Publero.cz , eventuálně na iOS aplikaci „Publero“, odkud si do svého kompu nebo iPadu můžete stáhnout „FREE 4 free“!!! No a ale pojďme se pěkně popořádku mrknout, cože vás to v novým čísle čeká a nemine.

SKATEBOARDING
Jak vidno z titulky, jeden z článků v aktuálním čísle se věnuje akci, která prolétla celou scénou několikrát tam a zase zpátky. Je jasný, že mluvíme o videu s názvem Moments Underground . Pražské metro zažilo něco zcela nečekaného a konečně to tam někdo obrousil a ojel. Všechno bylo legál, o což se postaral Red Bull a v článku se dočtete jak to celé vypadalo z pohledu kolegy Pinina , který se natáčení zúčastnil a dá nám tak zajímavý „behind the scenes“. K tomu fotografie od Dana Vojtěcha , prostě paráda.

DC CZ/SK v BCN - vskutku zkratkovitý název, jen co je pravda. Kdybychom to snad měli pro někoho rozšifrovat, tak jde o český a slovenský DC skate team v Barceloně. Ale předpokládejme, že to bude jasné všem. Do slunné Barci zavítala naše crew během zimy v bundičkách a mikinách a cíl cesty byl jasný. Natočit video pro DC Embassy . Ale kromě toho se stihly i spoty, a že jich Barca panečku má! V článku najdete fotky od Kubo Kríža a od Davida Chvátala , se kterým tak vznikl rozhovor o celé akci.

Dalším cestopisným článkem je Arnošt Ceral v Malaze . Arnošt točí svůj Horsefeathers profil a jeho kroky zavítaly i na jih, kam se vydal spolu s Kubo Krížem . Jestli vás zajímá, co všechno Arnošt vrátil a co je u něj novýho, mrkněte do FM#86 .

Robotix Chillfelldude trip . Ano, ano! Tato již doslova legendární crew se v loňském roce vydala na cestu směr Vídeň a s jistými problémy to vzala i přes Bratislavu. Fotografie opět Kubo a textu se ujal mistr Nikolas Tušl osobně.

Posledním cestopisem je trip partičky z Custom Boards , kteří se vydali do sluncem zalité Kalifornie, aby tam sjeli pár nepěkně dlouhých kopců. Název je California Burritos a společně s ním se s vámi loučí ta článková skate část našeho časopisu.

Ovšem s časákem se ještě neloučíme. Čeká vás galerie , kde najdete Maťo Pavlačiče , Michala Suchopára a také jednu pecku od Alexe Lapina . Dále pak News s přehledem akcí a klasické další rubriky našeho časopisu.

SNOWBOARDING
Zima sice končí, ale na stránkách FM pořadovým číslem 86 je stále hromada sněhu. Začínáme ve švýcarském Laaxu , který hostil jeden z největších evropských kontestů Burton European Open . Ten navštěvujeme pravidelně už řadu let a pořád nás to baví. Proč? Protože to tam je prostě boží! Co všechno se dělo na BEO 2012 se dozvíte z reportu a také z fotek Davida Blažka .

Česko nepatří k zemím, kde by jedna zahraniční produkce střídala druhou. Na začátku zimy ale do českého pohraničí vyrazilo trio zkušených streetařů Marc Swoboda , Dominik Wagner a Wojtek Pawlusiak , ke kterým se navíc přidal také Darek Bergmann . Výsledkem je kromě hromady záběrů také náš článek CZ rail by EU Crew .

Mezi vrcholy domácí sezóny patří každý rok Quiksilver Snowjam . Rampa, rail a macatý kicker. Češi i cizinci. Noční Best Trick Session . Koncerty, mejdany a hlavně závod, jaký nemá na českých horách obdoby. Letos navíc (a historicky teprve podruhé) s českým vítězem. Více na pěti stranách reportu z Quiksilver Snowjamu 2012 .

V minulém čísle jsme rozjeli novou rubriku jménem Best of.... Po otvíračce, kterou si vzal na triko Petr Horák je tu další pán na holení, který odpovídal na naši sadu otázek začínajících slovem „nejlepší“. Tím jezdcem je Roman Dlauhý .

Kluci z LIP Production se rozhodně neflákají. Naopak jedou jak stroje, abyste na podzim mohli skouknout jejich exkluzívní video Snowporning 2012 . My se opět podíváme za oponu jejich tvůrčí dílny a shrneme stejně tak shred ve francouzském Méribelu , jako prášení v Krkonoších .

Co všechno se dá dělat se starými Polaroidy vám ukáže jeden z nejlepších světových snowboardových fotografů Matt Georges v článku jménem Foto Emulsion , kde nám o téhle nezvyklé technice i něco popovídá.

Chybět samozřejmě nemůžou ani novinky z kuloarů, nové produkty a nadupaná fotogalerka. Více v issue #86. Jděte si pro něj!