Právě se nacházíte: Freemagazine.cz > Články > FREE MAGAZINE #85 – „get FREE 4 free!“
freemagazine

FREE MAGAZINE #85 – „get FREE 4 free!“

FREE MAGAZINE #85 – „get FREE 4 free!“


Únor bílý, pole sílí. Krásný rčení a jeden by si řekl, že jestli ten mráz fakt posiluje, tak ty pole budou hodně namakaný, stejně jako všichni snowboarders, kteří si tuto zimu užívají na horách nekonečně prašanu. Se skejtem to je spíš opačně a skateři se modlí, už aby bylo jaro. Doufejme, ať už patříte tam či tam, že vám nové číslo časopisu FREE MAGAZINE #85 kápne do noty. A spolu s ním přichází i změna ve stylu „FREE 4 free“...

Změna je život. A rok 2012 je pro nás ve znamení změny vcelku zásadní. Sice ji asi ze začátku nepocítí všichni, neboť je s ní spousta práce a teprve s tímto číslem se rozjíždí. Jde o to, že pod heslem „Get FREE 4 Free“ jsme se od letoška rozhodli distribuovat FREE MAGAZINE v tuzemských skateshopech zcela zdarma. Ti z vás, kteří nějaký obchod ve svém okolí mají, si tam tak mohou zajít na pokec, okouknout co je nového a k tomu si vzít grátis i náš časopis. Děláme to jednak pro vás, naše čtenáře, ale i pro vaše lokální skateshopy, které to nemají poslední dobou úplně jednoduchý. Počet shopů, kterých se bude „Get FREE 4 Free“ týkat, chceme postupně rozšiřovat a budeme rádi, když nám s tím pomůžete. Hoďte s klukama za pultem řeč, že jestli mají zájem o časák zdarma, ať se nám ozvou.

Kromě to ale zůstává i nadále možnost pořídit si nový číslo v trafice za běžnou cenu. A pokud se nikomu nechce lítat po obchodech, může si FREE MAGAZINE předplatit a za super cenu dostat nejen šest čísel časopisu , ale i zajímavý dárky v podobě free magickýho trika a boxerek DC . Nabitý sticker pack je samozřejmostí.

Po nastínění změn v roce 2012 se ale pojďme mrknou, co vás v novém čísle čeká. Jak cover napovídá, první free číslo Free magu v tomto roce odstartují sněhové orgie. A pro jistotu, rovnou za polárním kruhem. Tam se totiž vypravila YES crew ve složení DCP , Romain De Marchi a bráchové Solbergové , z nichž se na bezmála dva týdny stali námořníci. Za polární kruh se totiž vydali lodí!

Best of... se jmenuje naše nová snowboardová rubrika. Prvním DJem, který vám namíchá svou privátní „bestofoku“ životních zážitků, je nejprogresivnější český snowboarder současnosti a exekutor doublecorků Petr „Horis“ Horák .

Když už jsme u těch exekutorů doublecorků, pojďme rovnou na hlavní rozhovor tohoto čísla. Tím je interview s Markem McMorrisem, který se točí ve všech osách jak čert a díky tomu má doma trofeje s Air & Style i X-Games. Rozhovoru se ale zúčastnil také Ethan Deiss, kterého sice neuvidíte motat rotace 36x přes hlavu, zato neskutečně zabíjí na railech. Více v dvojrozhovoru Ethan Deiss vs. Mark McMorris .

Porno jede. Tedy nejenom filmy plné nabušených klobás a roztoužených štěrbin, ale hlavně natáčení českého snb videa Snowporning 2012 v produkci LIP Production / FReeride.cz . Co vše se děje před i za kamerou se dozvíte v článku „ Shooting of Snowporning 2012 vol. 1 “.

Videa od Pirate Movie Production již řadu let doplňuje originální Art Book a výjimkou není ani aktuální kousek Bottom Line . Do mixu fotek, grafik a koláží můžete nahlédnout prostřednictvím exkluzivní galerie, kterou slovem doprovodil kapitán pirátského škuneru Tobias "Ludschi" Ludescher.

A co najdete ve skateboardové části, která ještě naposledy před příchodem jara zabírá „až“ druhou půlku časopisu? Úvodním článkem je Volcom v Evropě . Sestava Cruysberghs, Suski, Aleman, Provost, Perelson a Molec vyrazila na cestu společně s fotografem Jelle Keppensem a mezi jejich cílové destinace patřila i Praha. Takže na pražských spotech uvidíte Alemana, Suskiho a Axla C. Kromě toho vás potěší samozřejmě i Peter Molec. K dalším zastávkám pak patří například Berlín a Kodaň.

East Coast. Tohle video mělo svou premiéru v Brně dne 17.2. a pevně věříme, že jste byli u toho. Kubo Laššo strávil přípravou tohoto kousku pěknou řádku dní, týdnů a měsíců a v loňském roce byl po jeho boku i fotograf Lukáš Oujeský. Článek Morava ve videu East Coast mapuje jejich snahu o přenesení videa i do tištěné podoby. V článku uvidíte Daniila Platonova, Aleše Ježe, Lukáše Huttera a další.

Ollie - základní, lehce opomíjený trik. A přitom je ze všeho nejdůležitější a visí na něm úplně všechno. Marek Kocák , odborník na slovo vzatý, přichází se svým zrcadlem a jeho ollie i switch ollie, to je pastva pro oči. Doplněno i rozhovorem s Markem.

The Ditch je projekt Miloslava „Drewka“ Šályho, který si v loňském roce zajistil pro potřeby skejtování sportovní plavební kanál. Nechal tam ruce při jeho čištění a výsledek je na světě. Jeho Foomo tým tam zajezdil, vznikl dokument a i náš článek, který vám celý projekt přiblíží. Respekt za takový počin!

Jakub Šindelář, Honza Dušek a Petr Veselý. To je tým firmy Funstom, který na vás čeká v našem časopise prostřednictvím fotografií Aleše Bílého. A o pár slov o skejtu, o byznysu a o dění kolem scény, jsme požádali Ondru Bauera, což je tým manažer firmy Funstorm, ale také kameraman. Kdo viděl video Funstorm in Berlin, tak ví o čem se mluví. Kdo neviděl, tak video vřele doporučujeme.

Dále na vás čeká fotogalerie, kde uvidíte strašnou vraždu od Marka Zápražného, sekvenci Braňo Mrváně a fotku Adama Lukase. Plus News, Art Page... atd.. To vše v novém issue časopisu FREE MAGAZINE #85 , který se tímto číslem přiblížilo slovu free jak nejvíce to jde.